2 гривні 2007 р. 90-річчя утворення першого Уряду України

175.00грн.

Є в наявності

2 гривні 2007 р. 90-річчя утворення першого Уряду України

На аверсі монети в картуші зображено малий Державний Герб України, розміщено стилізовану композицію з фрагментів банкнот того часу, на яких – атрибути-символи тогочасних галузей промисловості і культури держави та написи:НАЦІОНАЛЬНИЙ/БАНК/УКРАЇНИ/2 ГРИВНІ/2007. Також на монеті розміщено логотип Монетного двору Національного банку України.
Реверс монети 90-річчя утворення першого Уряду України
На реверсі монети зображено портрет Володимира Винниченка (праворуч), композицію зі стилізованим орнаментом (ліворуч), розміщено написи: КИЇВ,/1917РІК/ ПЕРШИЙ/ УРЯД/ УКРАЇНИ/90 РОКІВ (ліворуч), та ВОЛОДИМИР/ ВИННИЧЕНКО/ ГОЛОВА/ УРЯДУ (праворуч).

Присвячена першому Уряду України – Генеральному секретаріату, який діяв з 15 червня 1917 року до 9 січня 1918 року. Першим документом, який певною мірою визначив програму діяльності уряду, стала Декларація Генерального секретаріату, розроблена за участю і під керівництвом В.Винниченка. Підставою для підготовки зазначеної Декларації став І Універсал, який урочисто проголошував новий лад вільної автономної України, у якій `однині самі будемо творити наше життя`.

Коментарі

За даним лотом ще немає жодного коментаря.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Доставка: Нова пошта
Оплата: На карту Приватбанк
To top