2 гривні 2020 р. Володимир Перетц

120.00грн.

Є в наявності

2 гривні 2020 р. Володимир Перетц

На аверсі монети розміщено: угорі – малий Державний Герб України та напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, ліворуч номінал – 2/ ГРИВНІ, під яким написи: ФІЛОЛОГІЯ/ ЛІТЕРАТУРА/ ІСТОРІЯ (основні сфери діяльності вченого); по центру – стилізована композиція, що символізує професійну діяльність академіка В. Перетца: книги та перо (на тлі розгорнутої книги); рік карбування монети 2020 і логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (унизу ліворуч).
Реверс монети Володимир Перетц
На реверсі монети зображено портрет Володимира Перетца, ліворуч від якого на дзеркальному тлі – розламана рельєфна композиція, що символізує незавершену роботу вченого, який був репресований і помер на засланні; на тлі композиції написи: ВОЛОДИМИР/ ПЕРЕТЦ та зазначено роки його життя 1870/1935.

Присвячена 150-річчю від дня народження Володимира Миколайовича Перетца – видатного український вченого, філолога, дослідника і видавця численних пам’яток давньої української літератури, історика і теоретика літератури, текстолога, академіка Української академії наук. Володимир Перетц – один із найактивніших діячів, які сприяли формуванню національної спільноти українських учених, становленню її перших професійних об’єднань та українознавства в широкому розумінні. Автор понад 300 праць із літературознавства, джерелознавства, історіографії, археології, бібліографії. Першим здійснив докладний опис численних зібрань давніх рукописів, списків стародруків тощо.

Коментарі

За даним лотом ще немає жодного коментаря.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Доставка: Нова пошта
Оплата: На карту Приватбанк
To top