%

2 гривні 2015 р. 120 років Харківському зоопарку

Оригінальна ціна: 750.00грн..Поточна ціна: 600.00грн..

Є в наявності

2 гривні 2015 р. 120 років Харківському зоопарку

На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України та напис півколом УКРАЇНА, стилізовану композицію: зображено тварин зоопарку, які зустрічають маленьких відвідувачів біля входу; унизу – рік карбування монети 2015, номінал 2 ГРИВНІ, логотип Монетного двору Національного банку України (праворуч).
Реверс монети 120 років Харківському зоопарку

На реверсі монети розміщено: у центрі на тлі стилізованого зображення міста Харкова – слона, який тримає хоботом квітку, та написи: ХАРКІВСЬКИЙ ЗООПАРК (угорі півколом), 120/років (унизу).

Присвячена одному з найстаріших зоопарків Європи, який виконує культурно-просвітницьку функцію та є візитною карткою міста Харкова. Зоопарк розташований у центрі міста, займає площу 22 гектари та налічує близько 400 видів риб, амфібій, рептилій, птахів і ссавців. Серед них є 145 рідкісних та зникаючих видів тварин, занесених до Міжнародної Червоної книги та Червоної книги України. Харківський зоопарк першим в Україні 1925 року придбав до своєї колекції представника одного з найбільших тварин світу – слона.

Коментарі

За даним лотом ще немає жодного коментаря.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Доставка: Нова пошта
Оплата: На карту Приватбанк
To top